xtra
back

Contact

Maartje Kunen
medisch wetenschappelijke visualisaties

M 0641849355
Radarpad 28
6816 TP Arnhem

bezoekadres:
Lawick van Pabststraat 62
6814 HK Arnhem
KvK 17241672

contact

Medical Visuals maakt medisch wetenschappelijke illustraties die zich vooral onderscheiden door een heldere, kernachtige stijl. De kracht van Medical Visuals is de betreffende vaak complexe materie te vertalen naar een communicatief sterk en toegankelijk beeld, zonder de werkelijkheid geweld aan te doen.

Daarnaast is Medical Visuals onderscheidend in klantgerichtheid, snelheid, ervaring en de brede mogelijkheden in techniek. Afhankelijk van de opdracht en de aard van de informatie wordt gewerkt met diverse technieken die resulteren in grafische illustraties, plastisch uitgewerkte visualisaties of driedimensionale vertalingen (al dan niet geanimeerd).

Tot de klantenkring van Medical Visuals behoren onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Quest, de VPRO, tal van universiteiten, het Academisch Centrum voor Tandheelkunde en Dick Swaab.

De stuwende kracht achter Medical Visuals is medisch wetenschappelijk illustrator Maartje Kunen. Zij studeerde cum laude af aan de opleiding Scientific Illustration, onderdeel van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht. Haar fascinatie voor onderwerpen in de medische sector maakt dat zij altijd alert is op nieuwe ontwikkelingen op dit terrein.

Na haar studie werkte Kunen van 2003-2008 als wetenschappelijk illustrator voor de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkte zij tevens als zelfstandig medisch illustrator. Van 2008 tot begin 2012 heeft zij gewerkt in haar eigen studio in de Gruyterfabiek in ’s-Hertogenbosch. Vanaf maart 2012 is haar studio gevestigd in Arnhem.

Maartje Kunen is lid van de Beroepsvereniging voor Nederlandse Ontwerpers: BNO en AEIMS; Association Européenne des Illustrateurs Médicaux et Scientifiques.

close
info
kaakchirurgie | Medical Visuals heeft voor diverse kaakchirurg onderwerpen illustraties vervaardigd. Het boek "Lokale anesthesie in de tandheelkunde" van J. Baart en H. Brand is inmiddels in meerdere landen gepubliceerd. Het boek is een geïllustreerd praktijkboek voor tandartsen en mondzorgkundigen en studenten dat praktische informatie geeft over het toedienen van verdoving in de tandheelkunde.  De illustraties in het academisch proefschrift: “Adaptation of jaw muscles after surgical mandibular advancement” van G. Dicker is gericht op metingen in de gezichtsmusculatuur na een aanpassing van de kaak of het kaakgewricht.
Jacques A. Baart, Gertjan Dicker, kaakchirurgen, VUmc en ACTA, Amsterdam, Schisiscentrum friesland

“Ik zocht enkele jaren geleden binnen de Audiovisuele Dienst van het Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) te Amsterdam een medisch illustrator voor twee boeken die we aan het schrijven waren. Ik maakte toen voor het eerst kennis met Maartje Kunen en het klikte meteen. Voor alle illustraties die nodig waren, en dat waren er nogal wat, had de uitgever maar een beperkt budget. Maartje bedacht hoe we met een aantal sjablonen en daarop gebaseerde vervolg illustraties toch alle afbeeldingen binnen het budget konden realiseren. De studieboeken “lokale anesthesie in de tandheelkunde”(2006) en “mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie”(2009) zijn inmiddels bij Bohn, Stafleu, van Loghum gepubliceerd. Het eerst genoemde boek is inmiddels in 4 andere talen ( Engels, Russisch, Portugees en Italiaans) verschenen, waardoor Maartje Kunen bijna wereldberoemd is.
Na deze eerste contacten heb ik voor medische illustraties steeds een beroep op haar gedaan tot mijn grote tevredenheid.”

Jacques A. Baart, kaakchirurg, VUmc en ACTA te Amsterdam”